Fantom Morgalu

V Brně, v moravské Praze, v jediném vtipu, ve kterém se dá žít, řádí zlověstný Fantom Morgalu! Pražský pseudobásníky prokletý básník S. d. Ch. je mu však na stopě. Podaří se mu v jeho nejnovější komedii (tzv. umělecké) strhnout oponu a ukázat nám ho nahého?

Premiéra nové komedie Fantom Morgalu z pera Radokem 2 x oceněného autora S.d.Ch. uspořádaná formou scénické četby proběhla 15.4.2014 u příležitosti vydání prvního svazku nové edice nakladatelství RUBATO – TRENTADUE.

Zdálo by se, že hra Fantom Morgalu vznikla na základě zkušeností získaných při přípravě a v průběhu mé výstavy Orbis Varlén a nic v Moravské galerii v Brně a zdálo by se tak správně, jen s tím, a je to jasné už ze samotného textu, že nic takového se v Moravské galerii nemohlo stát, už proto, že je to příliš vtipné a plné espritu. Přesto mám neodbytný pocit, jakoby se právě tohle tajemně, pořád a všude dělo. Je to učiněná umělecká magie, a pokud bych chtěl být seriózní, přesný a spravedlivý, dodal bych, že je to poslední umění, které nám ještě zbývá, ale pravda je, že je to poslední umění, které ještě umíme.

S.d.Ch.

32 stran, ofsetový tisk, jedna přímá barva
Vyšlo v RUBATU: 2014

Koupit